Τηλεόραση
VOULI

To πρόγραμμα για τις 7/4/2020

09:00 Κάμερα Ζιζάνιο Σειρές
Επεισόδιο: 11. Ταινίες μικρού μήκους για παιδιά και νέους, που έχουν σαν δημιουργούς μαθητές και μαθήτριες δημοτικού και γυμνασίου.
10:00 Εκπαιδευτική Τηλεόραση - 2ος Κύκλος Ειδικό
Επεισόδιο: Παιδιά Ήρωες Μυθοπλασίας. Πρόγραμμα.
11:00 Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου - 1ος Κύκλος Ντοκιμαντέρ
Σειρά εκπομπών βασισμένη στην ομώνυμη έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Παρουσιάζονται και σχολιάζονται σημαντικές ομιλίες Ελλήνων πολιτικών της νεώτερης ιστορίας μας.
12:00 Κοινοβουλευτικές Ιστορίες Ντοκιμαντέρ
Τεκμηριωμένα γεγονότα της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους ως σήμερα, που διαδραματίστηκαν στο χώρο του Κοινοβουλίου. Παρουσίαση: Τάκης Κάμπρας. Παραγωγή: Βουλή - Τηλεόραση 2016.
12:30 Οι Κοινοβουλευτικοί Διαμορφωτές της Σύγχρονης Ελλάδας Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Λεωνίδας Κύρκος - Ο Ανανεωτής της Ελληνικής Αριστεράς. Ο Λεωνίδας Κύρκος (1924-2011), από επονίτης στην Κατοχή, διανύει μια ολόκληρη και παραγωγική εποχή στην υπηρεσία της ελληνικής Αριστεράς. Ανήσυχο πνεύμα, δημιουργικός, εξαίρετος κοινοβουλευτικός υπηρετεί με συνέπεια την ανανέωση και την ενότητα στον κομμουνιστικό χώρο.
13:30 Μαγικός Φανός Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Χριστίνα Νάκου. Σημαντικοί Έλληνες μιλούν για τη σχέση τους με τις τέχνες, τα γράμματα και τον αθλητισμό.
14:00 Έλληνες Αειναύτες Ντοκιμαντέρ
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2015. H ιστορία, η παράδοση και η εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας, οι άνθρωποι που την διαμόρφωσαν, οι τόποι που πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξή της, οι λόγοι και οι αιτίες που την οδήγησαν στην πρωτοκαθεδρία της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.
15:00 Βιβλιοβούλιο Ενημέρωση
Μια παρεμβατική εκπομπή που δίνει έμφαση στην επικαιρότητα του βιβλίου προσεγγίζοντάς το με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Συγγραφείς μιλούν στον Μανώλη Πιμπλή για τα τελευταία τους βιβλία αλλά και για τις αντιλήψεις τους για τον κόσμο.
16:00 Αστικό Τοπίο Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. H πρώτη βασιλική κατοικία στην Αθήνα μετατρέπεται, μετά από δωρεά του ιδρύματος Βούρου-Ευταξία, σ' ένα μουσείο της πόλης των Αθηνών. Μιλούν η διευθύντρια του μουσείου κα Αρχοντίδου και ο πρόεδρος του μουσείου κος Αντώνης Βογιατζής.
17:00 Ο Λόγος της Γραφής Ψυχαγωγία
Μια εκπομπή για το βιβλίο και την ανάγνωση, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα διαχρονικό λογοτεχνικό αρχείο Ελλήνων πεζογράφων και ποιητών, αλλά και μια κλασική βιβλιοθήκη ξένης λογοτεχνίας. Παράλληλα ενημερώνει τους θεατές/αναγνώστες για τις νεότερες εκδόσεις.
18:00 Μαγικός Φανός Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Χριστίνα Νάκου. Σημαντικοί Έλληνες μιλούν για τη σχέση τους με τις τέχνες, τα γράμματα και τον αθλητισμό.
18:30 Συνάντηση Ψυχαγωγία
Επεισόδιο: Στέλιος Παρλιάρος Α' Μέρος. Μια εκπομπή που ακολουθεί τα δημιουργικά βήματα και τις ιδέες ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών. Μια συνάντηση-αφορμή να καταθέσουν βιώματα, πρόσωπα τα οποία χαρακτηρίζουν την εποχή μας.
19:30 Ιπποκράτειος Όρκος Μουσική
Ορατόριο σε σύνθεση Θωμά Μπακαλάκου. Διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής. Από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, 8 Αυγούστου 2001. Παραγωγή: ΕΡΤ 2001.
21:00 Μουσικές Μορφές Μουσική
Επεισόδιο: Έκτορας Μπερλιόζ. Ο Μάρκος Δραγούμης σε μια δημιουργική συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Κακαβελάκη, παρουσιάζει με διεισδυτικότητα και προσωπική του έρευνα, πτυχές της προσωπικότητας του Έκτoρα Μπερλιόζ.
22:00 Αναζητώντας τον Σαίξπηρ Ντοκιμαντέρ
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC. Ο ιστορικός Μάικλ Γουντ ξεκινά σε μια αναζήτηση του Σαίξπηρ, με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια για την πραγματική του ζωή, αλλά και για το πραγματικό του έργο.
23:00 Μια Ταινία, Μια Εποχή Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: 2. Το Λιμάνι της Χάβρης (Άκι Καουρισμάκι). Το ντοκιμαντέρ αφορά τη γένεση, την παραγωγή και την αποδοχή μιας ταινίας που γυρίστηκε το 2011 από τον Φινλανδό σκηνοθέτη. Η ταινία περιγράφει το πεπρωμένο ενός νεαρού Αφρικανού που φτάνει παράνομα σε ένα λιμάνι στη Νορμανδία και κρύβεται με τη βοήθεια ενός ζευγαριού.
00:00 Κατάθεση Ψυχής Ψυχαγωγική εκπομπή
Ιστορίες και αφηγήσεις ξεχωριστών ανθρώπων του τραγουδιού.
01:00 Θεατροσκόπιο Ψυχαγωγία
Μια περιήγηση στον κόσμο του Θεάτρου, στα πρόσωπα και τις παραστάσεις.
02:00 Επανάληψη Προγράμματος Επανάληψη
Παρακολουθήστε πρόγραμμα σε επανάληψη.
Κινηματογράφος
Τηλεόραση
Τι παίζει τώρα Ταινίες της ημέρας